Workshop Coffee Basics Joure

Workshop Coffee Basics Joure

Voor wie?

Introduction to coffee is de ideale workshop voor iedereen die nieuw is in de koffiewereld of een interesse heeft in deze mooie drank.

Is dit alleen in Joure mogelijk?

Deze workshop is niet alleen in Joure te volgen, maar ook op onze locatie in Leeuwarden. Wanneer je deze workshop graag in Leeuwarden wilt volgen kun je je inschrijven voor de Workshop Coffee Basics in Leeuwarden.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Het gaat bij deze workshop echt om de basisbeginselen. We volgen koffie op zijn reis vanaf het land van oorsprong tot een van de meest gedronken dranken van vandaag de dag. Van het zaaien tot het plukken van de de bessen, langs het droogproces naar het roosteren, tot het bereiden en uiteindelijk nuttigen. In deze workshop wordt ingegaan op de gehele cyclus welke koffie doorloopt voor het in je kopje vloeibaar is. Na een kort theoretisch gedeelte laten we zien wat voor effect verschillende factoren kunnen hebben op het eindresultaat van de espresso en gaan we hiermee aan de slag. Het doel van deze workshop is het leren van de basisbeginselen van koffie. Dit doen we aan de hand van het behandelen van de geschiedenis van koffie, de verschillende koffiebonen, de verschillen in oogst-/productiemethodes en de verscheidene zetwijzen.

Wel of geen examen?

Het verschil met de workshop en de cursus is dat er aansluitend aan de cursus een examen wordt afgenomen waarna je een SCA Barista certificaat kan behalen. Dat is bij deze workshop niet het geval.

  • Tijdsduur: 2,5 uren
  • Extra informatie:
    • Geen certificaat / diploma

Datum

29 mrt 2022
Verlopen!

Tijd

19:00 - 21:30

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:29 mrt 2022
  • Tijd: 13:00 - 15:30

Kosten

€ 59,00

Locatie

Doppio Joure
Midstraat 7, 8501 AC Joure
Categorie

Organisator

Doppio Espresso Joure
Telefoon
0513 789 425
Email
joure@doppio-academy.nl
QR code

Vragen over deze workshop?