Cursus SCA Barista Intermediate

Cursus SCA Barista Intermediate

Voor wie?

Deze cursus is voor de barista die al in het bezit is van het Barista Foundation diploma. Intermediate is de stap van kennismaking naar analyse en is een verdieping van je barista skills.

Wat leer je tijdens deze workshop?

In deze cursus wordt zoals gezegd dieper ingegaan op de vaardigheden en kennis die je in Barista Foundation hebt opgedaan. Theorie vormt het eerste onderdeel van deze cursus waarbij we het onder andere over verschillende koffiesoorten, verwerkingsmethodes en onder- en bovenextracties gaan hebben. Vervolgens brengen we deze theorie in de praktijk. We besteden meer aandacht aan het verfijnd afstellen van de molen en hoe je de smaak van jouw espresso hierdoor kunt beïnvloeden. We gaan ook bewust espresso’s proeven waarna je kunt bepalen of deze aan de vastgestelde parameters voldoen. De techniek van het maken van microschuim dien je bij dit niveau te kunnen beheersen en leren we je latte art schenken.

Wel of geen examen?

Na de cursusdag krijg je anderhalf tot twee weken de tijd om de opgedane kennis te bestuderen en te oefenen om vervolgens examen af te leggen. Sluit je dit met goed gevolg af dan heb je je SCA Barista Intermediate behaald.

Momenteel is er nog geen trainingsdatum bekend. Houd de website in de gaten! Bekijk ons complete aanbod van komende workshops en cursussen.

  • Tijdsduur: 8 uren
  • Extra informatie:
    • Twee weken na de training vindt het examen plaats
    • Examen met goed gevolg afgelegd? Dan ontvang je het diploma van Barista Intermediate

Datum

31 jan 2022
Verlopen!

Tijd

11:00 - 12:00

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:31 jan 2022
  • Tijd: 05:00 - 06:00

Kosten

€ 425,00

Locatie

Doppio Joure
Midstraat 7, 8501 AC Joure
Categorie

Organisator

Doppio Espresso Joure
Telefoon
0513 789 425
Email
joure@doppio-academy.nl
QR code

Vragen over deze cursus?