Cursus Introduction to Coffee

Cursus Introduction to Coffee

Voor wie?

Introduction to coffee is de ideale cursus voor iedereen die nieuw is in de koffiewereld of een interesse heeft in deze mooie drank.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Het gaat in deze cursus echt om de basisbeginselen. We volgen koffie op zijn reis vanaf het land van oorsprong tot een van de meest gedronken dranken van vandaag de dag. Van het zaaien tot het plukken van de de bessen, langs het droogproces naar het roosteren, tot het bereiden en uiteindelijk nuttigen van de koffie. In deze cursus wordt ingegaan op de gehele cyclus welke koffie doorloopt voor het in je kopje vloeibaar is. Na het theoretisch gedeelte laten we zien wat voor effect verschillende factoren kunnen hebben op het eindresultaat van de espresso en gaan we hier mee aan de slag. Het doel van deze cursus is het leren van de basisbeginselen van koffie. Dit doen we aan de hand van het behandelen van de geschiedenis van koffie, de verschillende koffiebonen, de verschillen in oogst/ productie methodes en de verscheidene zetwijzen.

Wel of geen examen?

Het verschil met de workshop en de cursus is dat er aansluitend aan de cursus een klein examen wordt afgenomen waarna je een SCA certificaat kan behalen.

Momenteel is er nog geen trainingsdatum bekend. Houd de website in de gaten! Bekijk ons complete aanbod van komende workshops en cursussen.

  • Tijdsduur: 3 uren
  • Extra informatie:
    • Aansluitend aan de cursus vindt een theorie examen plaats
    • Theorie examen met goed gevolg afgelegd? Dan ontvang je het Introduction to coffee certificaat

Datum

31 jan 2022
Verlopen!

Tijd

11:00 - 12:00

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:31 jan 2022
  • Tijd: 05:00 - 06:00

Kosten

€ 160,00

Locatie

Doppio Joure
Midstraat 7, 8501 AC Joure
Categorie

Organisator

Doppio Espresso Joure
Telefoon
0513 789 425
Email
joure@doppio-academy.nl
QR code

Vragen over deze cursus?