Cursus SCA Barista Foundation
Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor beginnende barista’s als ook voor horecamedewerkers die zich willen bekwamen in het baristavak volgens de parameters van de SCA.
Wat leer je tijdens deze workshop?
Bij deze cursus leer je de basis van het koffie zetten en ook de theorie van koffieboon tot kop komt aan bod, maar we besteden vooral veel tijd aan het maken van de perfecte espresso. Hier komt namelijk heel wat bij kijken. In deze cursus behandelen we de basis van het baristavak en leer je de parameters van een espresso en de basis van het afstellen van de molen. Vervolgens gaan we aan de slag met opschuimtechniek die je nodig hebt voor perfect melkschuim en het schenken van latte art. Bij dit alles nemen we uiteraard de hygiënecode in acht.
Wel of geen examen?
Na afloop van deze dag leg je examen af. Sluit je dit met goed gevolg af dan ben je trotse bezitter van het SCA Barista Foundation certificaat.
Momenteel is er nog geen trainingsdatum bekend. Houd de website in de gaten! Bekijk ons complete aanbod van komende workshops en cursussen.
- Tijdsduur: 6 uren
-
Extra informatie:
- Aansluitend aan de cursusdag vindt het examen plaats
- Examen met goed gevolg afgelegd? Dan ontvang je het diploma van Barista Foundation