Workshop Latte Art

Workshop Latte Art

Voor wie?

Krijg je het nog niet voor elkaar om microschuim te maken en latte art te serveren? Of vind je het gewoon leuk om de techniek te leren? Dan is deze workshop voor jou. Voor deze workshop is geen instapniveau vereist. Als je al enige ervaring hebt focussen we meer op de latte art, is dit nog niet het geval dan richten we ons eerst op techniek.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Het doel van deze workshop is dat je mooi en egaal microschuim kan maken en de beginselen van latte art hebt geleerd. Tijdens deze workshop behandelen we de structuur en bestanddelen van melk, opschuimtechnieken en inschenkmethodes. Vervolgens gaan we hiermee aan de slag en oefen je met de hartjes, tulpen en rosetta’s. In dit geval geldt ook zeker: oefening baart kunst! Bij deze workshop focussen we ons dus vooral op het bestanddeel melk en laten we de theorie over espresso voor het grootste gedeelte achterwege. Eén van de skills die dus niet mag ontbreken wanneer je barista bent is het schenken van latte art. Dit is het schenken van figuurtjes met melkschuim in de espresso. Een koffie moet vooral lekker zijn, maar het is ook belangrijk dat een koffie er lekker uitziet!

Wel of geen examen?

Aan deze workshop is geen examen verbonden en er valt geen SCA Barista certificaat mee te behalen. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Momenteel is er nog geen trainingsdatum bekend. Houd de website in de gaten! Bekijk ons complete aanbod van komende workshops en cursussen.

Praktische info

Locatie(s)

Joure

Tijdsduur

2,5 uren

Kosten

€59,- excl. BTW

Extra informatie
  • Geen certificaat/diploma
  • Arrangement met de Jouster Toer is mogelijk

Workshop arrangement bij de Jouster Toer boeken?