Workshop Coffee Basics

Workshop Coffee Basics

Voor wie?

Introduction to coffee is de ideale workshop voor iedereen die nieuw is in de koffiewereld of een interesse heeft in deze mooie drank.

Wat leer je tijdens deze workshop?

Het gaat bij deze workshop echt om de basisbeginselen. We volgen koffie op zijn reis vanaf het land van oorsprong tot een van de meest gedronken dranken van vandaag de dag. Van het zaaien tot het plukken van de de bessen, langs het droogproces naar het roosteren, tot het bereiden en uiteindelijk nuttigen. In deze workshop wordt ingegaan op de gehele cyclus welke koffie doorloopt voor het in je kopje vloeibaar is. Na een kort theoretisch gedeelte laten we zien wat voor effect verschillende factoren kunnen hebben op het eindresultaat van de espresso en gaan we hiermee aan de slag. Het doel van deze workshop is het leren van de basisbeginselen van koffie. Dit doen we aan de hand van het behandelen van de geschiedenis van koffie, de verschillende koffiebonen, de verschillen in oogst-/productiemethodes en de verscheidene zetwijzen.

Wel of geen examen?

Het verschil met de workshop en de cursus is dat er aansluitend aan de cursus een examen wordt afgenomen waarna je een SCA Barista certificaat kan behalen. Dat is bij deze workshop niet het geval.

Schrijf je direct in:

Inschrijven niet meer mogelijk

Praktische info

Locatie(s)

Joure

Tijdsduur

2,5 uren

Kosten

€59,- excl. BTW

Extra informatie
  • Geen certificaat/diploma
  • Arrangement met de Jouster Toer is mogelijk

Vragen over deze workshop?