Ambacht, passie, enthousiasme & kwaliteit
komen samen bij Doppio Academy

In 2010 heeft Doppio Espresso Joure als flagshipstore van de keten Doppio Espresso haar deuren geopend. Naast conceptontwikkeling is Doppio Joure altijd trainingsvestiging geweest voor beginnende franchisenemers. De afgelopen jaren heeft het team van Doppio Joure veel tijd en energie gestoken in het vergaren van kennis over koffie en hoe dit het beste naar de werkvloer vertaald kon worden.

Het initiatief voor Doppio Academy is ontstaan nadat Jelle Stoker en Maurice Fokker, franchisenemer en werknemer van Doppio Espresso Joure, hun SCA Barista Professional diploma hebben behaald. Na het geven van vele workshops wilden we graag onze mogelijkheden om de kennis over koffie te delen vergroten. In april 2017 heeft Jelle daarom ook zijn diploma als Authorized SCA Trainer behaald.

Jelle is vanaf dag 1 besmet geraakt met het koffievirus en inmiddels stroomt het oranje Doppio Espresso bloed al 7 jaar door zijn aderen. Samen met het team van Doppio Joure wil hij graag zijn passie overbrengen zodat iedereen kan gaan genieten van een heerlijke cappuccino of espresso alsof je op een terras in Italië zit, maar dan in je eigen woonplaats.

Toewijding van begin tot eind
De reis van koffieboon tot in het kopje is een lange reis geweest waar vele handen met passie aan hebben gewerkt. Als barista’s willen we er graag voor zorgen dat ook het laatste stukje van deze reis veel toewijding krijgt, of je nou thuisbarista bent of in de gastvrijheidsindustrie werkt.

Wij gaan het je leren

Jelle Stoker, Authorized SCA Trainer Barista Skills, Koffie keurmeester bij Doppio Academy in Joure

Jelle Stoker

Authorized SCA Trainer Barista Skills
Koffie keurmeester

Maurice Fokker, SCA Barista Professional, Speurneus naar smaakbeleving met verschillende zetmethodes; Doppio Academy

Maurice Fokker

SCA Barista Professional
Speurneus naar smaakbeleving met verschillende zetmethodes

Jelle Molenkamp, Slow coffee nerd bij Doppio Academy

Jelle Molenkamp

Slow coffee nerd

Marianne Douma, SCA Barista Foundation, Miss Latte art; Doppio Academy

Marianne Douma

SCA Barista Foundation
Miss Latte art

Ga thuis aan de slag!

Thuis écht lekkere koffie maken of een origineel cadeau voor een koffieliefhebber?

Deelnemen aan een

workshop of cursus?